Vill du också uppgradera din hjärna? Gör dessa saker nu!

Du kan också uppgradera din hjärna till det Rika, Lyckliga Liv du egentligen vill leva!

Du är din hjärnas, dina tankar och ditt egna livs arkitekt oavsett vad du än har hört i det förflutna… du kan du vist lära gamla hundar att sitta 🙂

Förr trodde vi att det konventionella tänkandet att våra hjärnor var hårdkodat vid födseln och därför oföränderliga vilket gjorde dig maktlös.

Idag vet vi att din hjärnan ständigt omformas av dina dagliga erfarenheter.
Det fina med det här är att du kan lära dig att styra hur du tänker, känner agerar och beter dig och på så sätt välja dina handlingar och upplevelser med omsorg. – Det tillsammans med kunskap om de vetenskapliga, oförändliga universella lagar gör att du kan få total kontroll och skapa exakt det liv du drömmer om.

Upptäck Neuroplasticity
Neuroplasticitet refererar till din hjärna förmåga att omorganisera sig, både fysiskt och funktionellt genom hela ditt liv på grund av din miljö, beteende, tänkande och känslor, ja egentligen all den information som du utsätter den för.

Oliver Wendell Holmes, Jr. sa en gång: “Ett sinne som sträcker sig av en ny erfarenhet kan aldrig gå tillbaka till sina gamla dimensioner.”

Födelsen av nya neuroner kan omforma och omdirigera din hjärna och när du förstår hur, kan du lätt skapa det liv du innerst inne alltid önska!

En av de viktigaste aspekterna av neural plasticitet kallas neural Darwinism, eller “neural beskärning”, vilket innebär att alla neuroner som inte är “avfyrade och anslutna” tillsammans i ett nätverk sannolikt kommer att släckas (dö ut).

Det här är precis som jag brukas säga, allt det du inte använder kommer du förlora. Ta till exempel dina medfödda gåvor om du inte använder dem kommer du förlora dem.

Donald Hebbs upptäckt 1949, “neuroner som brinner tillsammans sammanfogas”, det förklarar bäst processen med utvecklandet och sammanfogande samt stärkande av hjärnans vägar. Nyckeln är att du aktivera så många av dessa vägar som möjligt, eftersom de arbetar synergistiskt.

Dr Michael Merzenich förklarar i sin bok “Soft-Wired: Hur den nya vetenskapen av hjärnan plasticitet kan förändra ditt liv, “

“Oavsett omständigheterna i ett barns tidiga liv, och oavsett vad barnets historia och nuvarande tillstånd har, har varje människa den inbyggda kraften att förbättra, att förändras till det bättre, för att återställa och återhämta sig ofta. I morgon kan den personen du ser i spegeln idag vara en starkare, mer kompetent, livligare och mer kraftfullt centrerad och fortfarande växande person.”

Vi skiljer oss alla i våra förmågor för att lösa problem, lära, logiskt tänka, förstå och förvärva ny kunskap, integrera idéer och uppnå mål. Men när du byter dina tankar, lär dig något nytt eller blir uppmärksam på dina vanliga reaktioner på obehagliga känslor, ändrar du faktiskt neurokemin och strukturen i din hjärna.

Din intelligens arbetar alltid i en process, så det är aldrig försent att lägga till nytt till vad du redan vet. Du behöver inte lära dig allt inom timmar, dagar eller månader. Men ditt fokus och din nyfikenhet om att lära mer och vara mer bör alltid vara på gång.

Det absolut enklaste, mest direkta sättet att vara smart är att bygga djup kunskap om saker som du verkligen bryr dig om!

Att bygga kunskap om ett område förbättrar ditt minne, tänkande och beslut om det ämnet. Du kan få mycket snabbare och djupare kunskap om ett ämne du bryr dig djupt om, än ett slumpmässigt ämne som inte väcker dina känslor.

Om du egentligen inte är intresserad av ämnet så kommer du få mycket svårt att ägna tid åt det och det kommer bli mycket ansträngning för dig att både avsätta tid och lära dig mer om ämnet.

Mentorer, kurser, utbildningar, läsa, lyssna och se videos är den absoluta kärnan i hur du kan ändra hjärnan och dig själv till ett Rikare Liv!

Kom inte i vägen för ditt eget lärande!
Hela universum är i en konstant förändring och det vi kallar världen förändras mycket snabbt och nya idéer dyker upp varje dag; Att integrera dig i nya idéer kommer att hålla dig engagerad, vital och relevant.

Det lönar sig ALLTID att hålla ditt sinne öppet. Otroligt smarta människor är inte alltid födda på det sättet, utan de är mycket öppna och arbetar ständigt på daglig bas för att förbättra och expandera deras medvetande och intelligens.

Det fina är att du har när som helst alla möjligheter att lyfta hela din livskvalité genom ditt sätt att tänka, känna och agera. Du väljer naturligtvis själv om du vill stänga ditt sinne och börja förtvina eller att vara smart och vital genom att alltid hålla dig nyfiken och ständigt lära dig nytt.


Att göra samma sak om och om igen och hoppas på ett annat resultat, är definition på en idiot!

– Albert Einstein

Att hoppas på att få någonting annat utan att ändra sig är otroligt vanligt, man säger saker och önskar utan att förstå den bakomvarande skapelseprocessen. Om du förstår någonting av de universella lagarna vet du att för nytt resultat kräver en förändring som i sin kräver att du övar in en ny tankar, känslor och vanor.

Kom ihåg att det nya du nya du vill ha är alltid utanför din nuvarande komfortzon. Därför är min rekommendation till dig att skapar nya rutiner i att träna medvetet tänkande, kännande, visualisering och agerar på nya sätt.


För att leva rikt och vitalt finns det inget som slår ett nyfiken sinne!

En enda ny väg är inte tillräckligt för att framgångsrikt kunna koppla om din hjärna. Du måste omfamna olika upplevelser, både bekväma och obekväma. Vissa människor är naturligt nyfiken och andra är inte det utan måste öva och praktisera det.

Skolan lär dig inte att tänka, den lär dig vad du ska tänka!

Det viktiga är att ditt lärande absolut inte ska sluta efter skolan, högskolan eller ditt jobb. Egentligen lär in skolan dig speciellt mycket, den ger dig bara information som du ska kunna repetera, det är livet och dess erfarenheter som verkligen lär dig. Tyvärr har skolan heller inte kunskapen om att lära dig att tänka, utan de lär bara dig bara vad du ska tänka, precis som politiken och en stor del av övriga samhället. Därför tänker inte de flesta människor utan de har bara en mental aktivitet.

Att verkligen tänka är som en vis man sa någonting av det mest ansträngande du kan göra, därför skulle hellre de flesta dö än att behöva göra det!

Börja bli nyfiken på nästan allt!
Ett fantastiskt sätt att expandera ditt sinne och liv är att börja ifrågasätta saker. Vist det är säkert mycket lättare att acceptera information som kommer till dig istället för att ifrågasätta det och vara mottaglig för att behöva tänka själv.

Har du någonsin undrat varför en blomma är en viss färg, varför någon sa att de tycker om dig. Som vanligt är det att fråga oss själva som leda till fler frågor, och sedan till några till och på så enkelt sätt kan vi få en djupare förståelse och expanderande vitalt liv!

Ibland får du inga rimliga svar direkt, men det viktigt är att du förstår att bara genom att du frågar expanderar du ditt sinne till en helt ny nivå, vilket tillåter dig att uppnå nya paradigm som ger hela ditt liv en mycket högre livskvalité.

En ny fråga, ger en ny utsikt, som potentiellt förändrar allt du vet om världen och universum.

– Albert Einstein förklarar vikten av att vara nyfiken:

“Tänk inte på varför du ifrågasätter, bara fråga helt enkelt sluta inte. Oroa dig inte för om du inte kan eller får svaren, och försök inte förklara vad du inte kan veta. Nyfikenhet i sig är sin egen anledning att fråga. Bli inte avskräckt när du tänker på evighetens evigheter, av livet, av den underbara strukturen bakom verkligheten? det här är att ara människa och det mänskliga sinnets mirakel – att använda dess konstruktioner, begrepp och formler som verktyg för att förklara vad människan ser, känner och berör. Försök alltid att förstå lite mer.

Börja med att försöka med nya saker!
Här är en kort fascinerande historia om Steve Jobs ungdomliga kalligrafi klass. Efter att ha släppt skolan hade den framtida Apple grundaren mycket tid att hänge sig åt kalligrafi. Det verkade mycket irrelevant vid den tiden i hans liv, men faktum är att de färdigheter som han lärde sig blev senare integrerat i de första Mac-datorerna.

Ett livslångt lärande med upp och nergångar har mycket, mycket mer att göra med ditt egna liv och framgång än du tror.


“You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. Soyou have to trust that the dots will somehow connect in your future.
– Steve Jobs

Du vet aldrig vad som kommer att vara användbart i ditt liv i förtid. Följ alltid din inre känsla och prova nya saker så kommer du längre fram se hur smart de ansluter till resten av dina erfarenheter i livet. För att få prickar att ansluta i livet måste du vara villig att prova nya saker. Det lönar sig alltid att bryta några av dina rutiner. Bestäm dig för att medvetet att bryta några av dina vanor, om så bara en och för ett ögonblick. Ät en annan frukost. Ta en annan väg till jobbet. Sova i motsatt riktning. Läs personlighetsutveckling istället för din vanliga triller eller fiction.

Ta dig utanför din komfortzon gång på gång.
Du kommer alltid att få samma resultat om du aldrig går utanför dina vanliga rutiner i din komfortzon. Om du förväntar dig något annat, måste du ändra dina tankar, känslor och beteenden.

Nya erfarenheter har också fantastiska hälsofördelar.
Norman Doidge skriver i; Hjärnan som ändrar sig: Stories of Personal Triumph från gränserna för hjärnvetenskap. “Inte alla aktiviteter är lika i detta avseende. De som involverar äkta koncentration – studerar ett musikinstrument, spelar brädspel, läser och dansar – är förknippade med en lägre risk för demens. Dans, som kräver att man lär sig nya drag, är både fysiskt och psykiskt utmanande och kräver mycket koncentration.”

Exponera dig för olika världsutsikter
Var verkligen nyfiken på andra kulturer, språk eller hur saker görs annorlunda av andra. Olika kulturer kan ha en stor positiv effekt på dina egna idéer.

Läs om andra branscher. Ta reda på hur arbetet sker på olika marknader. Försök se saker ur andras ögon, gå ut ur din egen uppfattning gång på gång. Var öppen för diskussioner som inte delar din världsutsikt. Läs böcker om ämnen som du vanligtvis ignorerar. Omedvetet är du mer benägna att söka, hitta och läsa om allt du redan vet något om. Det är ett sätt att skydda och förstärka dina övertygelser, uppfattningar och åsikter.

Det enda sättet att komma ut ur din egen världsutsikt är att gå utanför din uppfattning och omfamna ny kunskap.

Bli fascinerad av många nya saker.
Om du inte kan bli fascinerad eller känslomässigt berörd, kommer du inte bryr dig tillräckligt för att verkligen lära dig något. Hur gör du för att bli fascinerad?

Ofta gör jag något med eller för andra människor, det inspirerar mig alltid att se djupare på någonting. Att läsa och lyssna på andras livsöden och om hur andra har skapat någonting, blivit någonting, blivit framgångsrika / legendariska inspirerar och fascinerar mig. Universums oförändliga lagar och livet skapande samt hur många människor använder dem för destruktiva liv och andra använder dem för positivt skapande, gör mig alltid fascinerad och nyfiken.

Reflektera på ditt lärande genom att skriva
Du suger upp massor av information och mönster i skrivandet.
Ett fantastiskt sätt är att sätta ditt skrivande i aktion, genom att dela med dig till andra kommer du reflekterar över vad du har lärt dig (som jag gör just nu), du tvingar du dig själv att tänka djupt, för att syntetisera kunskapen och att organisera det, Du lär dig mycket när du lär ut det till andra.

Skrivande utökar bland annat ditt ordförråd, vilket har visat sig vara direkt relaterat med framgång. Alla karriärer som involverar människor är baserad på solid kommunikation med ett ordentligt grepp om ordförråd och prägel för självuttryck.

Åta dig till livslångt lärande
Kunskap bygger upp, precis på samma sätt som ränta på ränta effekten bygger upp ditt kapital säger Warren Buffett (en av de fem rikaste i världen). Och han kunde inte ha sagt det bättre. Vide en ålder av nästa 90 år spenderar han förfarande fem till sex timmar per dag med att läsa böcker. Bill Gates som också är en av världens rikaste läser 50 böcker per år.

Jag lärde mig för flera decennier sedan att de som skiljer de som lever fattiga liv från de som lever raka – är deras bibliotek, vad dom läser.


Skolans utbildning kan ge dig ett jobb för att överleva, personlighetsutveckling ger dig ett Rikt Liv och tar dig hur långt som helst!

Ett av de bästa sätten att få kunskap är självutbildning. Det spelar absolut ingen roll vart du är och hur du gör det så länge du verkligen är intresserad av vad du studerar, och inte slutar.
Personligen gör jag det på många olika sätt som att lyssna, läsa, titta på video, vara med i utbildningar, kurser är med i grupper och lyssnar på mina mentorer och mediterar.

Jag tycker själv att mitt liv blir tråkigt och begränsat utan mental och fysisk hälsa. Därför har jag dagliga rutiner där jag varje dag ger mig tid att utveckla den mentala och fysiska hälsan. För mig är det lika viktigt som att sova, vila och äta, för utan en total balans i livet blir allt annat ointressant.

Helt ärligt… hur begränsad blir du inte vid fysisk obalans? Kom ihåg att mental hälsa är nyckeln till din fysiska hälsa!

Jag ser till exempel så många människor som har mycket pengar och så kallade framgångsrika ting. Men de lever riktigt fattiga liv på grund av att de har haft tankar, känslor och beteenden under längre tid som har raserat hela deras mentala och fysiska hälsa. För mig är det inte ett sätt att leva – möjligtvis överleva!

”För inte så länge sedan kom en gammal vän och sa till mig… å Peter jag behöver din hjälp med att börja träna och komma i form. – Jag svarade: Nej du behöver hjälp att ändra dina destruktiva tankar känslor och beteenden som håller på att rasera dig.”

De människor som tar tid och initiativ att utveckla sin kunskap på egen hand är de enda personer som tjänar en riktig utbildning i denna värld. Ta en titt på någon välrenommerad forskare, entreprenör eller historisk person som inspirerar dig. Formell utbildning eller inte, du kommer finna att personen är en produkt av sin egna kontinuerliga utbildning.

Livslångt lärande kommer att få de flesta av dina frågor besvarade.

Du behöver inte lägga timvis av tid på att utveckla dig, det viktiga är att du får in en rutin att varje dag. Oavsett vilket sätt och vilken tid du utbildar dig på se till att hålla fast vid det över tid. Jag kan personligt lovar dig att du kan bli en av topp experterna inom det område du brinner för, du kommer absolut kunna leva på det om du ger dig själv chansen att utvecklas över tid.

Känn efter vilka ämnen som inspirerar dig, upptäck det område som du vill veta mer om. Hitta mentorer, kurser, böcker, videos, ljudfiler och bloggar etc. som kan bredda och fördjupa din kunskap om det ämne som inspirerar dig.

Allt du över på blir du bra på, både destruktiva och positiva beteenden!

Här får du en nyfikenhet övning som kan hjälpa dig
Börja med att skriva ner 50 frågor om saker som du undrar över och skulle vilja veta mer om eller helt enkelt ha ett svar på.

Känner du att 50 är för mycket så siktar du på att uppnå 30 stycken frågor.
De kan vara allt från: Hur kan jag bli rik? Eller hur får jag en yngre piggare och frisk kropp? Till hur stort är universum?

Skriv bara ned alla de frågor som du kommer att tänka på, alla de saker du skulle vilja känna till svaren på. Stoppa inte fören du har fått ihop 50 frågor eller det nummer du bestämt dig för.

Titta igenom frågorna och märka om några dominerande teman dyker upp.
Finns det några områden i livet som du tycker mest om? Såsom pengar, arbete, relationer, kärlek eller hälsa?

Välj ut dina topp 10 frågor.
De som känns viktigast för dig. Du behöver inte svara på dem just nu.
Det räcker att du har organiserat dem och vet att de är viktiga för dig.
Använd “Top 10-frågor” -tekniken på något område i ditt liv där du letar efter förbättringar.

STORT TACK 🙂 för att du tar del av informationen och ditt förtroende!

 Innan du lämnar, får jag ställa ett par frågor och bolla ett par saker med dig?

Vad tror du om samarbete? jag tror att vi alla får mer…

Tror du på eller förstår du att du att du egentligen är en obegränsad människa/varelse?

Vill du höja din medvetenhetsnivå så att du kan leva ett Rikt Liv i överflöd?

Vad var det som gjorde att du drogs till det här inlägget?

Lämna en kommentar nedan för att meddela oss.

Än en gång ett STORT TACK… för att du tar del av det här, att du delar dina tankar och erfarenheter. Det gör en otroligt stor skillnad för världen, mig och hela mitt team, vi uppskattar verkligen det.

Vi blir också oerhört tacksamma när du dela med dig av den här sidan, på sociala medier etc. För vi är helt övertygande om att du då hjälper vänner och hela vår värld att lyfta sina livskvalitéer till mycket Rikare Liv!

Vi önskar dig all glädje och kärlek, STOR KRAM!

Njut av stunden det är allt du har!
– Peter med hela teamet